Ilmainen toimitus yli kahdensadan euron ostoille.
Dippauspalvelu tarjolla
Yli 300 siirtokuvamaalauskalvon valikoima

 

SIIRTOKUVAMAALAUKSEN 1. VAIHE:  vALMISTELU

Varmista, että tuote on puhdas eikä siinä ole pölyä, rasvaa, pinttynyttä likaa tai vettä. Teippaa alueet jotka haluat suojata maalilta ja kalvolta.  Dip This dippaussettien mukana toimitetaan hiomapaperia (800), joilla voit kevyesti hangata dipattavaa osaa. Tämä saa aikaan pinnan karhentumisen, joka helpottaa pohjustusaineen tarttumista osaan. Teippaa alueet jotka haluat suojata maalilta ja dippauskalvolta. Puhdistettu osa on valmis seuraavaan vaiheeseen.

 

 

SIIRTOKUVAMAALAUKSEN 2. vaihe:  POHJUSTUS

Siirtokuvamaalauksen seuraavassa vaiheessa lisätään pohjustusaine. Tarjoamme hyvän yleiskäyttöisen, valkoisen tartuntamaalin XL-dippaussettien mukana.  Ravista purkkia voimakkaasti 2-3 minuutin ajan ja suihkuta sitten kevyt kerros pohjustusainetta. Odota 10 minuuttia ja lisää sen jälkeen hieman paksumpi kerros. Odota jälleen 10 minuuttia ja lisää sitten viimeinen kerros. Vältä kiirehtimistä pohjustusaineen lisäämisessä, sillä se saattaa aiheuttaa reaktion liuotteiden haihtuessa ja maalin sitoutuessa kemiallisesti esineeseen. Jos esineessä ei vielä ole tasaista pintaa, jatka pohjustusaineen lisäämistä, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Mahdolliset valumat voidaan poistaa kuivumisen jälkeen setin mukana toimitetulla hiomapaperilla. Anna osan kuivua tunnin ajan ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

SIIRTOKUVAMAALAUKSEN 3. vaihe:  POHJAMAALI

Dippauksen seuraavassa vaiheessa lisätään sopiva pohjamaali. Kalvot tarttuvat parhaiten liuotinmaaleihin, jonka vuoksi on tärkeää pohjustaa dipattava tuote ennen dippausta oikealla tuotteella. Joissain muovilaaduissa dippauksen voi tehdä suoraan puhdistettuun pintaan.   Dippisetteihin toimitamme valitsemasi maalisävyn. Kyseessä on erittäin laadukas maali, joka toimii hyvin pohjustusaineen ja kalvojemme kanssa ja on helppo suihkuttaa aerosolipurkista. Kuten pohjustusaineenkin kanssa, vältä lisäämästä liian paksua kerrosta kerralla.

Lisää useita kevyitä kerroksia ja anna maalin kuivua 10 minuuttia kerrosten välillä. Anna osan kuivua tunnin ajan ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä.

 

SIIRTOKUVAMAALAUKSEN 4. VAIHE: DIPPAUS

Tämä on kiistatta suosikkivaiheemme dippausprosessissa. Esine on nyt melkein valmis siirtokalvoon kastamista varten. Jos esineessä on kohtia, jotka läpäisevät paljon vettä dippauksen aikana, lisää niihinkin tässä vaiheessa teippiä. Se estää vettä virtaamasta tällaisten kohtien läpi, mikä saattaisi vääristää kuviota näissä kohdissa. Aseta kalvo +30 C° veteen. Varmista, ettei kalvon ja veden pinnan väliin jää ilmakuplia. Aktivaattorin lisäämisen jälkeen kalvo leviää ja täyttää veden koko pinta-alan, joten käytä allasta, joka on noin 10-15 mm käytettävää kalvoa suurempi. Kastele etusormea ja peukaloa, ja purista kalvoa nurkasta sormien välissä. Sormeen tarttuva puoli on vesiliukoinen puoli. Aseta kalvo veteen tämä puoli alaspäin. Anna kalvon olla veden pinnalla 60 sekunnin ajan ennen aktivaattorin lisäämistä. Ravista aktivaattoripurkkia ja lisää aktivaattoria liikuttamalla purkkia tasaiselle nopeudella kalvon yli. Kun kalvo näyttää kiiltävältä ja nestemäiseltä veden pinnalla, se on käyttövalmis. Kasta esine kalvon läpi välttäen laajojen litteiden pintoja osuminen pintaan kerralla.

 

Voit tarvittaessa säätää esineen kulmaa, kun olet kastanut sitä osittain. Nosta lopuksi esine altaasta ja huuhtele sitä puhtaalla vedellä viiden minuutin ajan, kunnes  PVA-jäännökset ovat huuhtoutuneet pois eikä esine tunnu enää limaiselta.

 

 

 

SIIRTOKUVAMAALAUKSEN 5.  VAIHE:  LAKKAus

Olet pian valmis. Kun olet huuhdellut dipatun tuotteen ja antanut sen kuivua, voit lisätä lakan. L ja XL dippisarjojen mukana saat viimeistelyyn valintasi mukaan kiiltävää tai mattaa lakkaa. Ravista jälleen mukana toimitettua aerosolipurkkia voimakkaasti 2-3 minuuttia. On erittäin tärkeää, että lisäät lakkaa ohuina kerroksina. Lisää lakkaa ohut kerros ja anna kuivua 15 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen toinen kerros ja anna kuivua.

 

HUOLELLINEN  valmistelu ehkäisee P***AA Laatua…

Lisätietoja dippauksesta tai tarjouksen meidän suorittamasta dippauksesta saat ottamalla meihin yhteyttä! 

 

HUOLELLINEN  VALMISTELU EHKÄISEE  P***AA LAATUA, Tämä pitää erityisen hyvin paikkaansa dippauksessa. Valmistelemalla esineen oikein vältyt pettymyksiltä loppusuoralla. Lisää teippiä kappaleen päättymiskohtiin aina kun mahdollista, jolloin siirtokalvo ei katkea tärkeästä kohdasta. Täytä mahdolliset suurikokoiset aukot, mikä estää vettä kulkemasta niiden läpi ja vääristämästä ympäröivää siirtokuviota. Hio, puhdista ja maalaa esine sopivalla pohjustusaineella ja pohjamaalilla ennen vesidippausta. Pohjamaali on isossa roolissa siirtokuvioissa, jotka sisältävät paljon läpinäkyviä osia. Lisäksi pohjamaali vaikuttaa värillisten kuvioiden lopulliseen värisävyyn. On yleensä suositeltavaa käyttää täydentävää pohjamaalisävyä, jolloin mahdollisten epäkohtien korjaaminen on helppoa.

 

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset löytyvät dippausta koskevien usein kysyttyjen kysymysten sivulta.