Ilmainen toimitus yli kahdensadan euron ostoille.
Dippauspalvelu tarjolla
Yli 300 siirtokuvamaalauskalvon valikoima

Tässä on joitain monesti kysyttyjä kysymyksiä ja myös mitä ollaan vastattu...

Katso lävitse alla olevat kysymykset ja ehkä sieltä löytyy vastaus sinunkin kysymyk-seen ;)

Ja jos sieltä ei löydy vastausta, niin ota viipymättä yhteyttä, Ota yhteyttä

Siirtokuvamaalaus on kolmiulotteinen pintakoristelutekniikka, jossa on erittäin yksityiskohtaiset grafiikat, kuten puun syyt, maastokuviot ja hiilikuidut, voidaan painaa esineen pintaan edellyttäen, että esine on suhteellisen joustamatonta materiaalia ja voidaan kastaa veteen. Olet nähnyt useita esimerkkejä vesisiirtokuvioinneista joka päiväisessä elämässä, kuten BMW:n kojelaudasta tutut puun syyt. Ne on saatu aikaan tuotantolinjalla tehtävällä siirtokuvamaalauksella, joka muuttaa muovin vivahteikkaaksi mahongiksi hetkessä. Me sovellamme tätä tekniikkaa esineisiin, joita käytät päivittäin, ja teemme niistä näyttäviä! Kuviot on painettu kalvolle, joiden leveydet vaihtelevat. Kalvossa on  vesiliukoinen puoli sekä, aktivaattoriin reagoiva puoli. Näin maalikuvio jää kellumaan altaassa olevan veden pinnalle. Tämän jälkeen esine ”dipataan” altaaseen oikeassa kulmassa siten, että vältetään laajojen litteiden pintojen osuminen kalvoon kerralla. Veteen kastamisen jälkeen esinettä huuhdellaan viiden minuutin ajan ja pinta viimeistellään tuotteen käyttötarkoitukseen  soveltuvalla lakalla. Näin saat vaikka Ladaan sen ansaitseman näyttävän, pähkinäpuisen kojelaudan. Alla on luettelo siirtokuviointia koskevista usein kysytyistä kysymyksistä.

ONKO VÄLIÄ MITEN PÄIN LAITTAA KALVON VETEEN?

Kyllä on, kalvon tahmaisempi puoli veteen päin. Me testaamme kumpi puoli on tahmaisempi kostuttamalla sormenpäitä ja sitten puristetaan sormet yhteen kalvoon. Se kumpaan pintaan sormi jäi kiinni, asetetaan vettä vasten.

MITÄ TARVITSEN JOS HALUAN ITSE KOKEILLA?

Tarvitset sopivan kokoisen vesi-astian, lämpömittarin, kalvon, aktivaattorin, pohjamaalin, välimaalin ja lakan.

KUINKA LÄMMINTÄ VEDEN TULEE OLLA?

Me suosittelemme +28 - +30 astetta. Perus ajatus on, että mitä kylmempää vesi on, niin sitä pitempi on aika ennen aktivaattoria. Kannattaa pyrkiä pitämään olosuhteet vakiona, että tietää kauan kalvon tulee olla vedessä ennen aktivointia.

MINKÄ HINTAISTA ON SIIRTOKUVAMAALAUS?

Tarjoamamme palvelu on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen, verraten markkinoilla oleviin muihin pintakäsittelytekniikoihin (esim. kynäruiskumaalaus, vinylointi...) Siirtokuvamaalauksen hinta määräytyy siirtokuvamaalattavan tuotteen koosta sekä käsittelytarpeesta. Ota meihin suoraan saadaksesi tarkemmat tiedot hinnoista!

KESTÄÄKÖ SIIRTOKUVAMAALATTU PINTA KULUTUSTA?

Kestää. Käsittelemme dipatut tuotteet aina lakalla. Käytössämme meillä on maalausalan parhaat tuotteet, joilla saa tuotteet säilyttämään ulkonäkönsä monia vuosia.

VOINKO ITSE TEHDÄ SIIRTOKUVAMAALAUKSEN?

Kyllä. Valitset vain sopivan dippaussetin ja valitset sopivan tilan toteuttamiseen. Kauttamme saat myös ohjeet. Jos oma onnistuminen kuitenkin arvelluttaa, niin voimme tehdä sen puolestasi!

MITÄ JOS DIPPAUS MENI PIELEEN, NIIN VOIKO SEN TEHDÄ UUDELLEEN?

Melkein kaikissa tapauksissa työn voi tehdä lähes heti uudelleen. Tarvitsee vain hioa pinta, uudelleen maalata ja sitten vain uudelleen dipata.

MITÄ KAIKKEA VOI KÄSITELLÄ?

Voit dipata kaikkea mitä voi uittaa veteen ja maalata. Me dippaamme kaikkea, muovia, metallia, puuta, lasia ja keramiikkaa. Jos sen voi maalata, niin melkein aina sen voi myös dipata.

KUINKA KAUAN SIIRTOKUVAMAALAUS-PROSESSI KESTÄÄ?

Itse kalvon siirto dipattavalle pinnalle tapahtuu hetkessä, mutta valmiin ja käsitellyn tuotteen saaminen riippuu dipattavan tuotteen koosta, esikäsittelytarpeesta, sekä tietenkin tuotteen käsittelyvuorosta. Yleisesti sanoen, parista päivästä reiluun viikkoon.

KUINKA KAUAN DIPATTUA OSAA TÄYTYY PESTÄ?

Kaikkia osia tulee huudella ainakin viisi minuuttia kastamisen jälkeen. Hyvä veden lämpötila on +28 -+ 42 asteen välillä. Kun kappale nostetaan vedestä, niin on siinä vielä ylimääräistä kalvoa ja se tuntuu limaiselta. Kun ylimääräinen kalvo ja limaisuus huuhtoutuu pois, on osa tarpeeksi huuhdeltu. Kappaleessa olevaa limaa ei saa hangata, vaan antaa veden hoitaa työ.

MINKÄLAISET OLOSUHTEET KALVOJEN VARASTOINTIIN TARVITAAN?

Kalvot ovat arkoja kylmälle ja kosteudelle. Kalvot kannattaa säilyttää tiloissa, missä lämpötila on +20 asteen lähellä ja ilman kosteus alle 60%.